Liever geen slaapliedje

Op Facebook plaats ik momenteel dagelijks muziek waar een persoonlijk verhaaltje bij hoort. Ik werd ‘getagd’ om zes dagen muziek te delen. En waarom zou ik dat eigenlijk hier niet doen? Ik zit inmiddels op dag vier, hier dus dag één.

Niets zo fijn op een sombere vrijdagmiddag als stuiteren door de kamer op een feelgood nummer als dit!

Toen oudste zoon net geboren was, elf jaar geleden, hoorde (of speelde) ik ‘Accidentally in Love’ van Counting Crows heel vaak. Het nummer was vrij nieuw en kwam uit één van de ‘Shrek’ films (herinnert u zich deze nog-nog-og?).

Het was ook deze tijd van het jaar, de dagen waren vaak somber en herfstig. Slecht voor mijn humeur, dat toch al te lijden had onder hormonen, slaapgebrek en ‘aanpassingsproblemen’. Maar gelukkig was er altijd muziek. De slaapliedjes-CD van Celine Dion deed niet zo veel voor zoon en mij. Up tempo muziek was onze redding!
Dansen met een baby in mijn armen, voor een baby die in de box lag of lekker in m’n uppie als de baby eindelijk sliep.. Het heeft me heel wat keren opgepept.

Is iedereen de kamer uit? Ik zet even een muziekje op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *