Het optreden van de meester (en zijn band)

14570491_251347408596392_6898515997326893826_nZo af en toe word ik door anderen gevraagd om mee te denken over een tekst of om een tekst te maken. Laatst was dat voor een persbericht voor de nieuwe theatertour van The Pilgrims, een Nederlandse rockband waarvan de zanger, Reniet Vrieze, hier in de Zaanstreek woont.

The Pilgrims hadden in de jaren ’90 een paar hits in Nederland (‘White Men‘, ‘Can’t Resist’) en traden heel veel op. Volgens mij heb ik ze destijds – per ongeluk – een keer op zien treden toen ze op hetzelfde event speelden als Duran Duran. Reniet is later als ‘nevenactiviteit’ workshops gaan geven, waaronder het popkoor waar ik nu al weer heel wat jaren (op en af) bij zing.

Reniet is heel muzikaal en heeft een prachtig, bijzonder herkenbaar, rauw stemgeluid en een typische ‘no nonsense’ instelling. Muziek is wat telt voor hem, net als de emotie die je er bij voelt wanneer je het hoort, of als je zingt. Een andere kant van die nuchtere houding is dat hij het toeren minder belangrijk vond dan het jonge gezin dat hij eind jaren ’90 had. Vervolgens viel het door omstandigheden helemaal stil rond de band. Maar muziek is altijd zijn ‘ding’ gebleven. En nu willen zijn dochters hem ook wel eens zien optreden! Dus…

Op 19 januari trappen The Pilgrims, inmiddels met een nieuwe bezetting, hun theatertour (met de titel PunkSoulRock’nRoll, die aangeeft hoe gevarieerd de muziekstijlen zijn die de muziek van The Pilgrims beïnvloeden) af in het Zaantheater hier in Zaandam. Ik kan alvast vertellen dat nagenoeg het hele koor erbij zal zijn als onze ‘meester’ optreedt met zijn band.
Deze keer ga ik ze helemaal expres zien optreden en ik ben ontzettend benieuwd!

the-pilgrims
Het persbericht is inmiddels geplaatst op de website van De Orkaan, die je vast wel kent als je mijn blog een beetje hebt gevolgd. Daar draag ik zo nu en dan een tekst aan bij. Des te leuker dat deze nu via een omweggetje ook daar terecht is gekomen!

Na het concert in Zaandam zullen ze ook op andere plaatsen in het land te zien zijn. Informatie over de tour vind je op de website van The Pilgrims.

One thought on “Het optreden van de meester (en zijn band)

  1. Pingback: PunkSoulRock’nRoll: meesterlijk! - Samplicity

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *