Waar is dat feestje?! – Feestje op de boerderij

IMG_1480Voor de negende verjaardag van oudste zoon wilden we een feestje, waarbij jongens lekker konden ravotten. Monkey Town hadden we het jaar daarvoor geprobeerd en eigenlijk wel gezien. We hadden al snel een alternatief bedacht: de boerencamping waar mijn schoonouders al jaren hun caravan zo nu en dan neerzetten. Daar heb je ruimte, skelters, een hooiberg, slootjes: mogelijkheden genoeg!

Door wie en waar?
Voor de locatie hebben we gebruik gemaakt van de ruimte op de boerderij van boer Jeroen: Natuurlijk Genoegen.
Tegen vergoeding waren we van harte welkom om van zijn faciliteiten gebruik te maken. Eventueel mochten we ook een kijkje nemen bij het werk van de boer. We hebben zelf spelletjes bedacht en georganiseerd en voor eten en tussendoortjes gezorgd.

IMG_1471

Wat?
Zoon bedankte voor het aanbod om bij het koeien melken aanwezig te zijn. Hij koos in plaats daarvan voor de verzameling spelletjes die wij hadden bedacht: estafette lopen en hinkelen, autobandwerpen, slootje springen en spelen op de trampoline en in de hooiberg.
Vooral het slootje springen, met stokken, was een grote hit en zorgde voor een boel hilariteit (en natuurlijk vieze kleren). Tussendoor zorgden we voor eten en drinken en we sloten de middag af met zelfgebakken frietjes in de boerenschuur.

 

De combinatie van spelletjes en vrij spelen werkte erg goed (net als thuis vaak), maar de omgeving en de mogelijkheden die de boerderij te bieden had maakten het speciaal en een groot succes.

IMG_1524Voor wie?
Onze jarige had zeven vrienden uitgenodigd van 9 a 10 jaar. We hadden vooraf de gasten aangeraden om kleren aan te trekken die vies mochten worden.

Hoe lang?
We verzamelden alle gasten om 14:00 bij ons thuis, waar de jarige eerst zijn cadeaus in ontvangst mocht nemen. Daarna zijn we met de jongens naar Driehuizen gereden, zo’n twintig minuten bij ons vandaan. Na het eten hebben we iedereen rond 19:30 weer thuis gebracht. Al met al duurde het feestje zo’n vijf uur.

Het resultaat?
Hooi in de haren, zwarte sokken die ooit wit waren geweest, natte kleren.. Een boel lol en een ontzettend leuke middag! Heel goed te doen met zo’n groep jongens (en ongetwijfeld ook meisjes. Dochter wilde maar wat graag meedoen!). Je bent als ouder zelf bezig met de organisatie en uitvoering van het programma, maar er is daarnaast zo veel gelegenheid voor de kinderen om vrij te spelen, dat er ook tijd is voor ontspanning.
En het resultaat is vooral: een memorabel feestje!

 

Alle feestjes bij elkaar? Klik HIER

One thought on “Waar is dat feestje?! – Feestje op de boerderij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *