PinksterZaan 2015

IMG_0781Vandaag, op Tweede Pinksterdag, stond de Zaanse Schans in Zaandam een dag in het teken van PinksterZaan. Een dag vol historische belevenissen uit verschillende perioden van de Zaanse geschiedenis sinds 1574.

Met twee van onze kinderen en twee logees brachten we speciaal voor deze gelegenheid een bezoek aan de Zaanse Schans. Bij aankomst konden we meteen kijken (handen op je oren!) naar het afschieten van het kanon.

Overal liepen mensen rond in historische kleding en verspreid over de Zaanse Schans kon je terug in de tijd: van de Tachtigjarige Oorlog tot de Stoomrevolutie in de Zaanstreek.

 

IMG_0720In het weiland luisterde jong en oud vol aandacht naar een spannend verhaal over de Zaanse Schans tijdens de Tachtigjarige Oorlog en de aanleiding voor onze Zaanse Derde Pinksterdag: de bevrijding van de Spanjaarden. Ook het verhaal dat Claes Compaen vertelde over zijn dagen als zeerover en zijn verborgen schat kreeg alle aandacht.

De jongste dame in ons gezelschap (5 jaar) was vooral heel erg blij toen ze bij de wasvrouwen mocht helpen met de was. Inzepen op een wasbord, uitspoelen en door de wringer halen: dat was leuk! Oudhollandse spelletjes maakten onze belevenissen voor deze dag compleet.

IMG_0782

 

We hebben erg veel plezier gehad en ook nog iets van opgestoken. Zeker een aanrader voor volgend jaar!

Meer informatie vind je op de website van PinksterZaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *