Waar is dat feestje?! – Yoga kinderfeestje

Eind deze maand is dochter jarig. Dat betekent dat we bezig zijn met de voorbereidingen, waaronder het kinderfeestje. Elk jaar is dat weer een leuke uitdaging. De eerste paar feestjes van alle kinderen hebben we zelf verzorgd en thuis gevierd. Nu ze wat groter worden gaan we ook wel eens de deur uit. We zijn met de oudste de allereerste keer naar Monkey Town geweest, maar sindsdien probeer ik eigenlijk steeds een alternatief te zoeken dat net even anders is. Dat lukt tot nu toe eigenlijk heel goed.

Over elk feestje zal ik de komende tijd een stukje plaatsen. Misschien inspireert het als je nog op zoek bent naar ideeën.
Vandaag het eerste:

Yoga kinderfeestje

Het feestje voor dochters zevende verjaardag vierden we nog wel thuis, maar omdat we een beetje klaar waren met cupcakes bakken zochten we naar iets nieuws. Dochter was op dat moment helemaal gek op yoga, dat ze toen als buitenschoolse activiteit deed en ik kende iemand die kinderyoga gaf, dus de oplossing was snel bedacht.

Door wie en waar?
Manuëlla Dekker van Saenkids Kinderyoga. Ze kwam bij ons thuis, maar een feestje in haar studio is ook mogelijk.

yogafeestje3Wat?
Een feestje in het teken van yoga, met een thema, in dit geval India. Andere ideeën waren o.a. jungle, dierentuin, China of Indianen.
We hadden alle stoelen aan de kant gezet en op de grond lagen zes yogamatten.
De jarige kreeg om te beginnen een kadootje. Daarna deden ze wat oefeningen om rustig te worden, verschillende yoga houdingen en een paar spelletjes. Tussendoor was er tijd voor wat te drinken en even uitrazen. Vervolgens deden ze nog wat houdingen en ontspanningsoefeningen. Tot slot een creatieve opdracht waarbij ze een figuur hebben gevouwen.

yogafeestje2

Het feestje was goed verzorgd: er was gezorgd voor traktatiezakjes, yogamatjes te leen en spulletjes in het thema (mooie sjaals en glimmende stickers om zich mee te versieren) en materiaal voor de creatieve opdracht. Voor de jarige was er een kadootje. Dochter voelde zich erg speciaal! Alle meisjes kregen een traktatiezakje en hun gevouwen figuur mee naar huis.

Voor wie?
Onze jarige had vijf vriendinnetjes uitgenodigd van ongeveer 6 a 7 jaar.

 

Hoe lang?yogafeestje4
1,5 tot 2 uur voor de yoga-activiteiten. Voordat Manuëlla kwam hebben we wat gedronken en kadootjes verstopt en gezocht. Afsluitend hebben we pannenkoeken gegeten met de meisjes. Al met al duurde het feestje vier uur.

Het resultaat?
Prima voor dit groepje meisjes en onze jarige was blij en trots. Uitrazen tussendoor was wel nodig, er moet ook ruimte zijn om te spelen.
Manuëlla voelde de kinderen goed aan. Iedereen had plezier en na afloop een origineel aandenken mee. Een ontzettend leuke middag!

 

Alle feestjes bij elkaar? Klik HIER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *