Rotzooi trappen in de schoenenwinkel

Vol verbijstering keek ik gisteren naar een foto van een enorme chaos. Voor de tweede dag op rij stuurde een popkoorvriendin beeldverslag van de puinhopen waarin ze momenteel werkt. Het is opheffingsuitverkoop bij Schoenenreus en blijkbaar trekt dit publiek dat graag zijn of haar rommel door een ander laat opruimen. Onvoorstelbaar.

Schoenenreus artikelAanleiding voor mij om de rol van ‘razende reporter’ aan te nemen en een stukje te schrijven voor onze lokale nieuwssite De Orkaan. Niet zo razend geschreven als ik eigenlijk werd toen ik de beelden zag. Maar wel direct van de bron en heet van de naald!

Het oorspronkelijke artikel vind je op de site van De Orkaan. De tekst staat hieronder.

 

Schoenenreus overvallen… door klanten

Het filiaal van Schoenenreus in Zaandam ziet er sinds een paar dagen regelmatig uit alsof er een overval is gepleegd. De vloeren van de gangpaden liggen bezaaid met opengemaakte dozen en losse schoenen.

De daders blijken klanten, die afkomen op de opheffingsuitverkoop en bij hun jacht naar koopjes de winkel overhoop halen.

Donderdagavond heeft de winkel geen koopavond gedraaid: het personeel heeft van zes tot negen uur ‘s avonds puin geruimd. De paden waren niet meer begaanbaar. Vrijdagmorgen is er opnieuw opgeruimd, terwijl de winkel open was. Tegen de tijd dat het achter in de winkel netjes was, was het voorin al weer een puinhoop.

De meeste klanten hebben wel medelijden met het personeel, dat binnenkort geen werk meer heeft en de laatste werkdagen in deze omstandigheden moet doorbrengen. Anderen vinden dat ze maar chagrijnig doen. Ondertussen wordt er zelfs met schoenen gegooid.

Zaterdag opent de winkel een uur later, om tien uur. De winkelmedewerkers gaan daarvoor eerst weer de puinhoop van de afgelopen dag opruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *