Miss Montreal – Onmeunig Sanne

img8151_17Woensdagavond is repeteer avond van het koor waar ik bij zing. Het is een koor dat moderne muziek zingt en het heet bij gebrek aan beter al jarenlang ‘Popkoor’. Vanavond werd er niet gerepeteerd: bijna het hele koor zat in het Zaantheater bij de voorstelling ‘Onmeunig Sanne’ van Miss Montreal.

Wat hebben we een ontzetten leuke avond gehad. Sanne speelde alleen, en met haar band, zong in het Nederlands en in het Engels en praatte de hele avond aan elkaar met anekdotes en persoonlijke verhalen. Dat deed ze op een heerlijk ontspannen en no-nonsense manier.

IMG_9860Op het podium was als het ware haar huiskamer nagemaakt met als belangrijk rekwisiet de tafel waaraan de band zat de kletsen, wijn dronk en waar ze haar liedjes aan schrijft. Letterlijk, want tijdens de pauze van de voorstelling schreef ze een liedje voor iemand uit de zaal die haar een persoonlijk verhaal wilde vertellen, in ruil voor een liedje dus.

Naast haar eigen nummers, waaronder de nieuwe single (..), speelde ze een nummer van K’s Choice en een medley van de Backstreet Boys(!!). Ze draaide er haar hand niet voor om. Samen met de band zong ze a capella ‘Mr. Sandman’, iets dat ze op de popacademie bij de meest gehate les, te weten ‘popkoor’ hadden geleerd. Eh, wat? 16-stemmig gegiechel ging er door de zaal, hetgeen Sanne niet ontging, maar wat vanaf rij 16 een beetje lastig uit te leggen was.

En er viel nog meer te lachen. Sanne heeft humor en weet heel goed de draak met zichzelf te steken als het bijvoorbeeld gaat om haar stotter: “Ik zit er lekker in” riep ze dan, of over het verwoorden van gevoelens in een liedje: “Ik vind alles moeilijk om te verwoorden”. Ze zocht ook echt interactie met de zaal: zo kwam de drummer op verzoek een glas wijn bezorgen in de zaal, en ging Sanne de zaal in voor het nummer ‘Meisje van het Oosten’, waarbij ze even pauze hield bij ene Frank op schoot.

De voorstelling kende kleine momentjes en energieke stukken. Helemaal aan het eind werd het publiek aangemoedigd om ook wat energie te laten zien en mee te brullen met de laatste nummers, waaronder ‘Just a flirt’, een nummer dat we met het koor bij ons optreden in juni ook gaan zingen.
Na de voorstelling kwam Sanne naar de foyer voor nootjes, drinken en voor haar publiek. Ze was zo lief om met onze hele groep op de foto te gaan. Voor ons meteen een goede gelegenheid om haar te vertellen hoe dat nou zat met dat gegiechel om het ‘popkoor’ stukje en haar te bedanken voor een heerlijke avond. We hebben genoten!

 

2 thoughts on “Miss Montreal – Onmeunig Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *