Verder in de tuin

IMG_9843IMG_9828
Onze (moes)tuin krijgt steeds meer vorm. Het wordt echt ‘serious business’ met de twee kas(t)jes erbij. Daar kunnen we de planten inzetten die te kwetsbaar zijn om direct na het ontkiemen in de grond over te planten.

Wat zal dat een ruimte schelen hier binnen!
Buiten is een ander verhaal, maar de trampoline staat nog en we kunnen de poort door, dusย daar hoor je vooralsnog niemand over.

 

 

IMG_9845

De kinderen hebben inmiddels op twee na alle AH-moestuintjes bij elkaar gespaard. Alles is ingezaaid, maar de bak staat er maar leeg bij; dat komt omdat de potjes naar goed voorbeeld lekker warm in een kasje zijn gezet. Nu maar wachten op wat er groeien gaat.

Elk kind heeft zo zijn favoriet: jongste kijkt uit naar de wortels en de sla, dochter is benieuwd naar de spinazie en oudste houdt van tomaatjes.

 

 

IMG_9832Tot slot is de tuin ‘opgeleukt’ met iets dat bijna vergeten was. Toen ik laatst de schuur opruimde vond ik een aardewerken zon. Die hebben we in 2004, toen we nog geen kinderen hadden en blijkbaar genoeg bagageruimte, meegenomen uit een arts & crafts winkeltje in Sedona, Arizona (USA). Daarna kon ik alleen niet direct bedenken waar het ding moest hangen (oja, en er kwam een kind achteraan) en zo verdween het in de schuur om er ruim 10 jaar later als nieuw weer uit vandaan te komen.

Hopelijk lokt deze zon de zonnestralen onze tuin in.. Wij zijn klaar voor het voorjaar!

3 thoughts on “Verder in de tuin

  1. Ga je nu ook elke dag een foto maken van de plantjes en het dan als filmpje monteren? Hier had het Maxi-meisje dat idee. Ben benieuwd wat er van komt ๐Ÿ™‚
    Zonnige zon trouwens! Leuk om zo’n reisherinnering weer tegen te komen!

    • Hartstikke leuk idee van Maxi-meisje! daar heb ik het geduld alleen niet voor ๐Ÿ˜‰
      Ik ben wel van plan regelmatig (elke of om de week) even te laten zien hoe het vordert ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *