Groeien en bloeien

IMG_9923 IMG_9914

Afgelopen weekend is manlief, met assistentie van ondergetekende, weer druk in de weer geweest in de tuin. Terwijl ik me bezig hield met de Moestuinmini’s, zorgde hij voor onze vaste moestuin.

IMG_9918

Zo staat er nu een stelling van bamboestokken, waar over een tijdje hopelijk de sperziebonen zich weelderig omheen zullen draperen. Verder zijn de eerste zaden in onze moestuinborder gezaaid, oa. uien gaan daar hopelijk groeien, en de tomatenplantjes zijn verpot. De grote tuinkast staat vol met bloempotten met aarde, volgens speciaal moestuingeschikt mengsel.

IMG_9909Jongste zoon was mee naar de bouwmarkt voor extra bloempotten en wist zijn vader over te halen wat gezellig bloeiende plantjes mee te nemen en zo hebben we er een fleurige pot bij in de tuin.

 

 

 

IMG_9900Met de Moestuinmini’s gaat het best goed: vrijwel alle zaadjes zijn ontkiemd en een deel van de mini’s is verpot. Dat deel staat nu buiten in het kleine kasje te wachten tot het de koude grond in kan.
Binnen staat het andere deel te wachten op warmere tijden. Er was een potje bij, dat er uit zag alsof er paddestoelen uit zouden komen, maar de andijvie lijkt het alsnog te gaan redden.

Ik kijk al uit naar het groeien en bloeien van al ons zaaigoed.

 

IMG_9912

One thought on “Groeien en bloeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *