Filmverlanglijstje

Er zijn momenteel veel films die ik graag zou willen zien. Een paar draaien inmiddels al, anderen komen binnenkort in de bioscoop. Ik heb een vriendin beloofd een blog te schrijven over een film die wij samen gaan zien. Als voorbereiding daarop heb ik een lijst gemaakt van films die ik (in de bioscoop) zou willen zien.
Dit is de huidige verlanglijst:

Processed with MoldivThe Imitation Game met oa. Benedict Cumberbatch
Omdat: ik Benedict Cumberbatch een bijzondere acteur vind en het verhaal, over wetenschapper Alan Turing, die met zijn uitvinding WOII wist te verkorten, me interesseert.

Interstellar met o.a. Matthew McConaughey, Anne Hathaway
Omdat: ik een SF-fan ben. Zo simpel is het! Oja, en Anne Hathaway vind ik leuk.

The Theory of Everything met o.a. Eddie Redmayne
Omdat: het verhaal en de persoon Stephen Hawking me interesseren.

Birdman met o.a. Michael Keaton, Edward Norton
Omdat: de opzet van de film bijzonder is (alles is in een ‘take’ gefilmd), de theaterwereld me intrigeert en ik Edward Norton een fijne acteur vind.

Wild – met o.a. Reese Witherspoon
Omdat: om het verhaal (over doorzetten, moed, spijt, jezelf verliezen of vinden..), de ‘roadmovie’ (maar dan wandelend), het avontuur, de beelden, de sfeer.

Still Alice met o.a. Julianne Moore
Omdat: dit verhaal me een realistische nachtmerrie lijkt, maar dus ook intrigeert. Het lijkt me een mooie verfilming van een akelig onderwerp (Alzheimer).

Genoeg materiaal om meerdere keren naar de bioscoop te gaan. De jury moet nog kiezen. Nu afwachten welke film het wordt.. en of het een van dit lijstje is!
Welke is jouw favoriet (en waarom)?

6 thoughts on “Filmverlanglijstje

  1. Pingback: Into the Woods & Over the top - Samplicity

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *