Winter wonderland

Na een fijne eerste Kerstdag bij ons thuis met mijn familie, vertrokken we op tweede Kerstdag naar het zuiden van het land voor nog meer gezelligheid bij mijn schoonfamilie.
IMG_8890.JPG

Zoals altijd bleven we ook een nachtje slapen, een nacht waarin het in het zuiden is gaan sneeuwen, terwijl er in ons dorp momenteel alleen regen valt. Zo kwam het dat we ‘derde Kerstdag’ hebben kunnen genieten van een fraai winter wonderland.

 

 

IMG_8947.JPGWe zijn er met de kinderen op uit gegaan en hebben ongeveer alle winteractiviteiten gedaan: sneeuwballen gooien, sleeën (we hadden de slee uit voorzorg zelfs meegenomen) en sneeuwpoppen maken.
Helaas was het sneeuwballen gooien van korte duur: die dingen waren keihard. Bovendien viel 6jr voorover van de slee in de natte sneeuw, waarna hij een nieuwe definitie gaf aan het begrip ‘sneeuwalarm’, maar dat mocht de pret niet drukken. We maakten gewoon nog een sneeuwman. ‘Ollie’, want ze kunnen niet allemaal Olaf heten.

IMG_8964.JPG

 

Zolang ik er niet op de fiets overheen hoef- ben ik dol op sneeuw. Het heeft iets magisch. De witte wereld die ontstaat levert ook nog eens prachtige plaatjes op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *