Naar het Glazen Huis

IMG_8706

Zoals ik schreef in een eerdere post heeft oudste zoon (10) samen met een vriendje een inzamelingsactie gehouden voor Serious Request. Ze hebben samen statiegeldflessen opgehaald, langs huizen en op school. Het geld dat ze bij het inleveren van de flessen verdienden was voor het doel van dit jaar: Hands off our girls. Dat geld wilden ze zelf naar Haarlem brengen en dat hebben we gedaan op zondagavond.

 

We kwamen de Grote markt op lopen en het eerste dat we hoorden was ‘All I want for Christmas is you’. Het was gezellig druk, veel mensen, maar genoeg ruimte om alles goed te kunnen zien. Zodra ook vriendje W. er was met zijn familie sloten we aan bij de menigte voor het Glazen Huis en bewogen we als vanzelf richting de brievenbus. Ondertussen keken we onze ogen uit naar de mensen om ons heen, de beelden op het scherm en, naarmate we dichterbij kwamen, de helden: de dj’s in het Glazen Huis. Op mijn telefoon verschenen de eerste berichtjes dat we op tv waren gesignaleerd. Hilariteit alom!

IMG_8796

Eenmaal bij de brievenbus aangekomen met een bakje vol geld en een symbolische cheque werden de jongens door een van de medewerkers verwezen naar de ‘Chequebox’ om de cheque en het geld in te leveren. Daar mochten ze een filmpje opnemen en werd alles netjes geregistreerd en aangenomen. Alleen het inmiddels legendarische brievenbusmoment ontbrak, maar dat mocht de pret niet drukken.

 

IMG_8792Toen die missie was volbracht bleven we nog even hangen om iets van het spektakel mee te maken. De jongens en hun zusjes (allebei 8 – onze jongste mocht tot zijn tevredenheid bij oma en opa blijven) genoten volop. Hoe vaak maak je als kind zo’n evenement mee?
We sloten aan de andere kant van het Glazen Huis aan en kwamen weer langzaam dichterbij. En dan.. Kijken naar de dj’s. Wachten op de nieuwe tussenstand. Af en toe jezelf zien op tv. Juichen als het bedrag van 3.218.294,- euro bekend wordt gemaakt. Trots, dat hun bijdrage van 88,60 daar bij zit. Nog even wachten op de komst van Nick en Simon. Zwaaien!

Toen we rond negen uur de Grote Markt weer verlieten was 10 jaar er helemaal vol van: “Ze hebben naar me geknipoogd! Coen, en Simon, en.. allemaal, naar mij!” Op de handtekening van Gerard Ekdom na, die hij had gehoopt te kunnen bemachtigen (maar helaas..), had hij niets meer te wensen. Wie weet, een volgende keer..

Serious Request 2014 heeft in totaal 12.380.438 euro opgehaald.

Volgend jaar wil dochter cupcakes gaan bakken en verkopen voor het goede doel van Serious Request 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *