Lunch bij het CREA Café

Voor de cursus Journalistiek schrijven heb ik als opdracht een restaurantrecensie geschreven over een lunch bij het CREA Café, het (eet)café van het cultureel studentencentrum van UvA en HvA.

Met de belofte van overheerlijke tosti’s ben ik als niet-student naar het CREA Café gelokt. Een sympathieke jongen achter de bar neemt mijn bestelling op en krijgt onmiddellijk bonuspunten, omdat hij me tutoyeert.

Ik kies een tosti ham-kaas-tomaat en een latte macchiato. Mijn tafelheer, die niet van kaas houdt, heeft een wat beperktere keuze; hij gaat uiteindelijk voor een glas melk, maïs-paprikasoep en een broodje gerookte heilbot. Ik krijg ons drinken mee en een nummerbordje voor de rest van de bestelling.

lampMet de sfeer zit het wel goed. De ruimte ziet er verzorgd uit; modern, maar niet ongemakkelijk ‘strak’. De oubollige schemerlampjes op de vensterbanken zijn een leuk detail. Dankzij de grote ramen is het er zelfs op een sombere herfstmiddag aangenaam licht. Achtergrondmuziek wordt overstemd door het geroezemoes van de gasten.

Na enkele minuten wordt het eten gebracht. Mijn tosti stelt niet teleur. Hij is warm, de verhouding kaas-tomaat-ham is in orde en het brood is goed getoast. Ketchup wordt in een bakje erbij geserveerd. Ik mis een extra servet: die onder de tosti is niet meer in staat iets aan mijn vette vingers te doen tegen de tijd dat het eten op is.

lunchDe melk van mijn tafelheer smaakt helaas naar houdbare melk. Over de soep is hij erg te spreken: ziet er lekker uit, de temperatuur is goed, hij is licht pittig en vol van smaak. Er wordt vers brood bij geserveerd, erg lekker. Ook op het broodje gerookte heilbot (met saus en komkommer) is niets aan te merken.

Al met al een prima lunch in een prettige omgeving met fijne bediening. Ook de prijs is oké, al kan ik me voorstellen dat je er als student niet elke dag gaat eten. Als extraatje is het zeker aan te raden, ook als je niet meer studeert.

3 thoughts on “Lunch bij het CREA Café

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *