Reis je rijk – aan herinneringen

 

Treasure box 2014

 

Waar veel andere mensen na hun vakanties keurige fotoboeken weten te maken, blijven bij mij de plaatjes op de computer staan en verdwijnen de andere herinneringen in een doos. Zo heb ik door de jaren heen heel wat dozen bij elkaar verzameld. Laatst was ik ergens naar op zoek, om vervolgens voor een paar uur te verdwalen in de memorabilia…

 

Aangezien ik iemand ben die zich vastklampt aan tastbare en zichtbare Treasure box 2007bewijzen van de ervaringen die zijn opgedaan, vind je in elke doos niet alleen landkaarten, suikerzakjes en folders, maar ook kassabonnen, kledinglabels, kampeervergunningen en plastic tasjes. Bovendien nog alle mogelijke aantekeningen die vooraf, onderweg en achteraf zijn gemaakt, want ik ben ook onderzoeker en schrijver. Slordig ben ik soms ook: ik vond in een enkele doos zelfs wat souvenirs, zoals bloemzaadjes die we kochten in de woestijn.

Treasure box 2004

 

Het herontdekken van deze dozen, die ik nu mijn ’treasure boxes’ noem, doet me veel plezier. Eigenlijk niks mis dus met met mijn gehamster. Zo veel mooie herinneringen en leuke spullen! Ik ben, terwijl al die dingen door mijn handen gingen, maar eens begonnen met het ordenen er van. Misschien is het tijd om aan de hand van de spullen en de foto’s de reizen te gaan reconstrueren, zodat ook anderen er van kunnen meegenieten.

2 thoughts on “Reis je rijk – aan herinneringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *