Lekker in je lijf

“Vind je het eng?” vraagt ze. “Ja,” heb ik, voor ik er erg in heb, geantwoord. “Eerlijk als altijd,” denk ik enigszins geërgerd. Maar ontkennen heeft toch geen zin. De pilatesjuf staat naast me en ik staar van mijn voeten achter naar mijn handen voor en naar de grond onder me. Daar hang ik als het ware een brug te zijn en ik vertrouw mijn lichaam voor geen cent.

Dat is precies één van de redenen voor deze proefles. Me beter in mijn lijf voelen. Sterker worden. Ik ga heus niet hypocriet opeens voor de Killerbody, maar ik zou heel graag toch wat strakker in mijn velletje zitten. Iets wat ik ondanks – of dankzij – mijn van nature slanke lijn eigenlijk nooit heb gezeten.

A-sportief als ik ben. Voor die lijn hoefde ik niets te doen, maar een platte buik heb ik nog nooit gehad. Als ik het voor elkaar krijg op mijn vijfenveertigste wel te hebben wat ik op mijn twintigste niet had, dan zou dat best kicken zijn. Bovendien is dit waarschijnlijk een heel goed moment om iets aan ‘vervalpreventie’ te gaan doen. Ken je de kipfilet? Ik bedoel maar.

Terwijl we oefeningen doen begint mijn lichaam te herkennen waar we mee bezig zijn. Er was namelijk een week geleden al een eerste proefles (gevolgd door twee dagen spierpijn). Ik doe mijn best om goed mee te komen, maar mijn lijf vindt dit blijkbaar teveel actie in korte tijd. Ik moet extra veel moeite doen om door te gaan. Grom. Zucht. Steun. “Nog 8 keer!”

Toch voelt er iets goed na het afronden van iedere oefening. Dat zijn niet mijn spieren, waarvan ik er steeds meer blijk te hebben, maar het is een soort opluchting, gecombineerd met voldoening. Ontspanning na inspanning. ‘Uit je hoofd’ bezig zijn. Dat soort dingen. Dus na de les schrijf ik me toch in. We gaan ervoor!

Eenmaal thuis ben ik best een beetje trots op mezelf en heel benieuwd naar het resultaat. Ga ik het volhouden en zal het doen waar ik op hoop? Voor nu mag ik tevreden zijn. Hard gewerkt. Woeha!
Als iemand nu nog even dat pak melk voor me zou kunnen optillen? Mijn armen willen niet meer..

2 thoughts on “Lekker in je lijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *