Een tafel tegen het raam

Huiswerk. Jongste zoon zit in groep 4 en heeft nu al een paar keer huiswerk meegekregen omdat hij het werk op school niet afmaakt. De afgelopen weken vertelde hij twee keer dat hij zijn weektaak op tijd af had, maar vandaag was het helemaal mis. Nog niet eens de helft van het werk was gedaan.

Als het op school niet wil lukken, kun je op je klompen aanvoelen dat het thuis al helemaal niet van harte gaat. ‘Wat een onzin, morgen weer een nieuwe weektaak en bovendien heeft juf T. het werk meegegeven en morgen is juf D. er’.
Hij ‘snapt het niet’, hij heeft een hekel aan schrijven, enzovoort. Hoewel ik geen ervaring heb met kinderen en huiswerk in groep 4 (oudere broer en zus kregen in groep 4 nooit werk mee) hou ik voet bij stuk: het werk moet gemaakt. Al vraag ik me ondertussen af, hoe ik hem zo ver ga krijgen.

tafels tegen het raamNadat ik de bokkende groep4puber even in z’n sop heb laten gaarkoken bekijkt hij één van de laatste pagina’s, waar rekensommen op staan. Een deel van de sommen is al gemaakt, met de andere heeft hij blijkbaar meer moeite. Dan bedenkt hij de oplossing: “Mam, ik wil graag een kladblaadje, maar niet zo’n gewone. Kunnen we weer net als laatst met oefenen, de tafels op het raam schrijven? Dan is dat mijn kladblaadje!”

Inderdaad had ik laatst bedacht dat we het tafels oefenen een beetje leuker konden maken door de sommen met krijtstift op het glas van de schuifpui te schrijven. Dat maakte het in elk geval interessant om de antwoorden op te schrijven en zo heeft hij er al een aantal geoefend. Deze keer helpt het hem om weer op gang te komen en de ergste weerzin tegen het huiswerk te overwinnen.

Mijn volgende uitdaging: de taalopdrachten leuk zien te maken… 😉

FullSizeRender

 

(Ik kreeg de vraag welke stiften ik gebruik. Dat zijn deze krijtstiften van Edding. Ze werken erg fijn en je schrijfsels en andere creaties zijn makkelijk van het glas te verwijderen. Er zijn verschillende kleuren, ook als set te koop, o.a. bij Bruna.)

2 thoughts on “Een tafel tegen het raam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *