Zondagochtendwandelingen

IMG_4317IMG_4318Vandaag zijn we lui. Het is Kerstvakantie en we hoeven niets. Lekker, na twee dagen sociale bezigheden. Gisterochtend waren we ook al weer op tijd op pad. Letterlijk: zondag is tegenwoordig onze wandeldag.

 

 

IMG_4065Lange tijd was de zondag de enige dag waarop we helemaal niets hoefden; geen clubs of vaste activiteiten waarvoor we ons bed moesten uitkomen. Dat veranderde toen oudste zoon, die aan atletiek doet, over ging van de pupillen naar de junioren en er op zondag voor een aantal maanden een wekelijkse duintraining bij kreeg. Aanleiding voor ons om hem elke week met het hele gezin weg te brengen en tijdens zijn training met de andere twee kinderen een kleine ‘wandeltraining’ te doen. Handig voor de vakantie van 2016 (waarover een andere keer meer).

 

IMG_4646Het was een goede zet. Het blijkt heerlijk om er even uit te zijn en eigenlijk is het weer altijd wel goed genoeg. We wandelen nooit veel meer dan 4,5 kilometer, omdat we weer op tijd terug moeten zijn om oudste zoon op te halen, maar door de herhaling krijgen de kinderen een goede basis om langere wandelingen te kunnen doen. En er is altijd wel iets te zien in het bos: ik blijf regelmatig (figuurlijk) ergens hangen om foto’s te maken. Instagram staat inmiddels vol met plaatjes die ik heb geschoten op onze Sundaymorningwalks.

 

IMG_4322IMG_4319Natuurlijk gaat het niet altijd in volledige harmonie. De kinderen mopperen wel eens dat ze alweer naar het bos moeten. Kunnen ondanks de training nog steeds klagen dat ze moeie benen hebben. En oudste moppert af en toe, dat hij ook wel eens met ons mee wil wandelen – en warme chocomel drinken – in plaats van hardlopen in de duinen.

 

IMG_4483

Zijn wens kan binnenkort worden vervuld. Dan stoppen de wekelijkse duintrainingen en komt er ruimte om met z’n vijven te wandelen. Misschien kunnen we dan ook wat langere stukken gaan lopen. De stok achter de deur van de duintraining zullen we misschien wel gaan missen, maar we zijn inmiddels zo gewend aan onze wekelijkse tochtjes, foto’s en warme chocomelletjes dat het vast wel lukt om door te gaan. Op naar de volgende kilometers!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *